29 Eyl 2024

Okan'ın Pisliğine Yeşil'in Diktiği Tüy; GALA 3-3 Kasımpaşa

Dünya yıldızlarıyla, takımın en kötü oyununu oynadığı bir maçın 30.dakikasında 3-0'a getirdiği, 3-3, bitirdiğin, hatta 5 dakika daha olsa kesin 3-4' yenileceğin maçın izahı olmaz, mizahı aşağıda.

GALAXI'nin Karnesi

Yeşil Sepet 1; Kadraja girmediği zaman size katılıyorum Dünya'nın Nonda'sı. Top kontrolünde olduğu zaman başlar bir can bezdirici ritüel. El kol hareketleri, deli deli ritüeller, rakip takımın bütün oyuncuları yerini alana kadar oyalanma, satranç takımı kalecisi gibi dakikalarca düşünüp pas verecekse en kötü tercih, vermeyecekse taca rakibe şişiriş. Yan topa çıkmama bağımlısı. Her maç mutlaka kaleyi boşaltıp saçma sapan bir şeyler yapması. Uruguay merkez bankasının dış borcunu tek başına kapattı, hadi bakalım 30-40 tane daha ye de 5 sene daha sözleşme imzalasınlar. Daha geniş bilgi yıllar öncesinden gelsin, 

https://mahalletakimi.blogspot.com/2021/09/fernando-muslera-ve-buyuk-takm-kalecisi.html

Jelert 1;Şampiyonlar  kalan Kadın futbol takımına teklif et, hocası oynatmaz. Kaz tüyü kadar bile ağırlığı yok. Nefes rüzgarından yere düşüyor. Transferini yapanları Mali Polis gözaltına almalı. Hoca ne yapsın eşşek heybesi para ödenmiş oynatıyor. Kulağına küpe olsun bir daha bizim midemizi bulandırmasın. Zaten gerek de yok, Kaçışı yok 2 Dünya yıldızı 11 oynayacak feda edilecek tek yer 2 numara.

Nelsson 1; Tam bir başaltı takımı 4 numaralı kazması. Beşiktaş'ta olsa heykelini dikerler, Her topa dokunsun, taca kornere şişirsin. Oyun kurma mı? dalga mı geçiyorsunuz? 

Apo 5; Kötü stopere savunmayı emanet edip bir kaç kere çıktığına şükredin. Nefes nefese tam formunun zirvesinin son metrelerine gelmişken 4 basamak geri kaydı. El Patron fazla mesai yapacak artık.

Jakobs 7; Hakan Ünsal'a benzetenler oldu, ben Hakan Balta'yı andırıyor dedim. Savunmanın kör topal ayakta kalan adamı oldu. Uzun yıllar oynar, taç atıcı en azından. Neler çektik bu kötü taçlardan senelerce.

Dayı 1; Size dedim, fazla adam almayın diye, hele 8 numara sakın getirmeyin, getirdiyseniz iyi çıktıysa da Dayı'yı silin defterden. Hoca ayıp olmasın 11'i çıkardı birazdan ona da geleceğiz. Bak Dayı Sara senin yerine gelmedi, ikiniz birden ilk 11, hatta sen bin beterken bile onu çıkarıyorum. Nasıl olsa atıyoruz, kazandık. Dayı- Beni mi kazandınız Hocam. Bana boşuna Dayı demediler, yerime adam alırsan ben de böyle oynarım.

Sara 7; Yukarı momentumda biri daha irtifa kaybetti. Korkudan ileri çıkamadı, Dayı hayatının en iğrenç topunu oynuyor, hoca görmüyordu. 9 değişiklik hakkı olsa çıkacak en son adamdı.

Sallai 1; 30. dakikada 3-0 olmuş bir maçın gollere en ufak bir dahli olmayan sağ açığı, takımın yeni transferi, ilk maçıysa, şeriat kurulmuş hüküm verilmiştir. Net oynamaz, maliyeti son dakikada uçağa bindiren heyetten tahsil edilmeli. Bir maç daha ilk 11 oynasın adı Salak olur. Kaplumbağa daha hızlı koşar, Barış Manço'nun Koca Topçusu topa daha sert vurur. 

Osimhen 10; Bir dünya yıldızı, kimsenin kuşkusu olmasın, isterse hepsi 1 yıldızlık top oynasın, isterse Okan her maçı böyle yönetsin, alır Icardi'sini 50 den fazla atar. Biz boşuna mı yazıyoruz, Şampiyonluktan en ufak bir tereddüdüm olsa  virgül tuşuna basmam. Mayıs'ta noktaya basacağım.

Icardi 9; 5. Dalgayı ben çıkardım, baktım Osimhen sörf yapıyor. Kolay mı lan taraftarın kalbine girmek, çok kısada bir görelim +10'unu. 

Yunus 5; En zor şey kötü oynayan takımın hücum oyuncusu olmak. Hiç alışık olmadığı bir orta saha yapılanması, ters kanatta ne sporu yaptığı belli olmayan bir açık. 3-0'a bile kapanan bir takım savunması. Kim bilir ne taktik vermiş Hoca? 

Okan Buruk 1; 3-0 da eve gitse, Ali Koç yerine gelse şerefsizim yenilmezdi. Hadi o olmaz ironi, Dursun Özbek, hoca şampiyonluğu sattım bu maçı kaybedeceksin diye talimat verse, kaybettiremezdi. 65. dakikada en az 10 dakika daha da uzatma oynanacak. 35 dakika kala Icardi'yi çıkarıp Bats'ı oyuna aldı. deli olsa yapmaz, bırak ihtiyacı biri sakatlansa ki muhtemel maç, 10 kişi kalacaksın. Hadi oyuna pozitif hiç müdahalen yok. Totemcisin, metafizikçisin Yüce Gök'e emanet gidiyorsun, 3-3 olmuş, son top serbest vuruş, Yeşil hariç(gerçi onu göndersen ne olacak da) hepsini içeri yollamışsın, Mertens yerine bence maçın haini Dayı serbest vuruşun başında, kaleciye döndü. Bizim oraların bir lafı vardır, kötü sıçan iki sıçar diye. Sen bu maçta rekor sayıda abdesthaneye gitmiştin, son defa da sahanın ortasına pisledin, Yeşil Sepet'in de tüy dikti.

Tabi sana , Kova'ya, Dayı'ya bırakacak değiliz bu işleri. Büyük Takım taraftarı refleksi göstereceğiz her zamankinden daha fazla, çubuğu tersine bükeceğiz Mayıs'ta 5 yıldızlı formalarla  gezeceğiz.

VERİLER

%50 ile oynamışız yazıyor Alkolik, yalan. Top kalecideyken bizde sayılıyor, en az 15  dakika çaldı, Topla oynanan süreden düş maksimum %30 la oynadık. Hele son 20 dakikayı biri ölçsün %25'i geçmeyiz. 3 şut çekebildik maçı izlemeyene şu  verileri göstersek 5 tane yemiş yenilmişiniz derdi. Bana göre de öyle zaten tabelaya bakma bu maçı farklı yenildik, 3-0 geriden gelip 3-3 bitirdik diye de sevinelim. 3 İnsanlık dışı gol, böyle bile bitse inanın notlarda yorumlarda en ufak bir değişiklik olmayacaktı. Tabela taşır yenilsen ne olacak, ama oyun taşımaz. Bir daha asla olmayacak.

1.06 gol beklentisi varmış. ne demekse hala anlayamadım. Apo'nun ortası dışında diğer iki golün beklentisi falan yok, Ustalar iş başında. 396 pas yapmışız %77 ortalamayla. Üşenmeyip tekrar sayacağım en az 100'ü 'Nelsson-Muslera arasında. Çık 100 pası tekrar oranla %57. kayıp %43 top kaybının en az yarısı Dayı, Jelert, Salağın.  Nelsson'u saymıyorum, Zeus'u var hakkını yemem her topu kayıpsız Yeşile veya Apo'ya atmayı başardı.

Kadıköy'de beraberlik aldığımıza sayın diyenler vardır, değil daha iyi. Rakibinden aldın aşağı ittin 2'li averaj sende, kazansa bile 4 puan öndesin. Rahat ol ''daha gidilecek çok deplasman var'' Alpaslan Dikmen. 



 

 

Hiç yorum yok: