2 Şub 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 24; Samsunspor 0-2-GALA

Ve Angelinho'da aramızdan ayrıldı. Kötü olduğundan değil, aksine iyi olduğundandı. Bir yerde transfer mottosu oluşturdu. Gala'ya transfer edilecek futbolcuları, videolarda seyredip beğenip aldıranların devri kapandı. Sen orada ne yaptığına bakma, burada ne yapacak onu çözmeye çalış. 38 maçın en az 30'unu 15 kişi savunma yapan takımlara karşı oynayacaksın. Bu yüzden Carol, Nagatoma, Angel, hatta Telles gibi nice teknik sok bekler oynayamadı. Hakan Ünsal oynadı, neden çünkü hayvanat bir Gala sol saldırı bekiydi, başka hiç bir yerde oynayamazdı. Avrupa Şampiyonu takımdan İngiliz çöplüğüne gitti, oynayamadı döndü kaldığı yerden devam etti, Rize'ye gitti, oynayamadı bıraktı.

Bakın göreceksiniz Angelinho Roma'da çatır çatır oynayacak, Çünkü sol bek doğası gereği tekniktir, Roma maçlarını kafa kafaya oynar, fiziğe ihtiyaç duymayacak, daha çok tekniğini konuşturacak, teknik konusunda söyleyeceği pek çok şeyi de mevcut. Yolu açık olsun. Sol bek laneti var diyenler bir de bu açıdan baksın. Marcello gelse o da oynayamazdı. 

Bakambu için Lukunku demiş, 5 gol atarsa telefonu yeriz diye canlı bahis açmıştık. Ne mutlu ki bizi kurtardı, kendini kurtardı. Transferi geometrik ölçümle Gala tarihinin en büyük alış verişidir. Boey'den kazanılan 35 + milyondan çok daha fazladır. Boey'i belki daha fazlaya satabilme ihtimali varken Bakambu'yu alın maaşını biz ödeyelim diye Başakşehir'e, Kasımpaşa'ya yalvaracaktın. Gittiği takım küçük umarım atar da Bayern'e gol attırdınız, eşeği boyayıp at diye bize kakaladınız diye ayıplı satıştan Erden Timur'u uluslararası tüketici mahkemesine vermezler! 

Alınan transferler iyi çıkmadı diye heyete saldıranlar . Babel iyi çıksa Kerem diye bir futbolcun olmayacaktı, Tete şimdikinden zerre iyi oyunlar oynasa Barış Alper'i hepiniz silmiştiniz defterden. Angel 10 cm daha uzun olsaydı, Kaan Ayhan'a hanginiz ilk 11 forması verirdiniz.  Ciagne atsa İcardi kimin aklına gelirdi. Thor biraz teklese inanın Efe'yi almaya gelecek at pazarı insan celeplerini Florya'ya sokmazdınız. Elin Liverpool'u 18 yaşındaki çocuğu oynattı, bu çocukların zıplaması için aldığın adamlardan verim almaman lazım. Eğrisi doğrusuna gelir bazen, yanlış yaptığın transfer en iyi yaptığın transferdir belki. Kim bilir? Okan Buruk elbette..

Basketten hiç anlamam, seyretmem, aklıma düştü acaba bizim takım ne yapıyor diye sıralamaya baktım. İçler acısıymışız. Acaba diyorum futbolda çakışmadığı günlere denk gelen Basket maçlarında Barış Alper'i mi oynatsak. Olmaz demeyin tarihte örneği var. Can Bartu aynı zamanda Fener basket takımında da oynuyordu. Hatta 5.000 metre uzun mesafe koşucusu olarak da dereceye koşturabiliriz. Tek çifte kürekçisine ne dersiniz. Voleybol'a almayın birinin tepesine çaprazdan vuracağı smaç kritik olabilir. Rugby takımı var mı bilmiyorum, 10 numara oynar. Barış'ın başka bir yaratık olarak yeniden doğuşu da tutmayan transferler dolayısıyla Erden Timur'a, oynatmayan Okan Burak'a izafedir.

Bu gece momentum peşindeyiz. Bir uzun mesafe koşusudur, lig turnuvası, en güzel kilometreleri koşma vakti geldi. patladı tabanca başladı yarış

Çok büyük bir maç olacağı beklentimiz vardı, bir taraftan oynayan takıma çok iyi oynadığımız gerçeği bir taraftan Samsun'daki bizim 3 futbolcunun performansı bir taraftan şer cephesini  sokacağımız ölümcül stres. Ve bir başka boyutu yeni transferler. Şu maçtan puan kaybetsek tolere ederdim. Ne olduğunu anlayamadan, oyunu forselemeden, çoğunun ayağına top gelmeden 2-0 ı bulduk. Muhtemelen oyun planımız alt üst oldu. Okan Hoca bile beklemiyordu ki, top oyun ve pozisyon üstünlüğünü verdik.

Bu dakikalar aynı zamanda şer cephesini düşürdükleri durumu koruma dakikalarıydı. Muslera sahne aldı, Beyler bu maç benim, uçuşum geldi, avuta gidene bile uçacağım, oyununuza bakın 3 ü atın, taraftar bir kere de rahat içsin viskisini, rakısını.

Rahat değildik, 3.yü bulmakta ne kadar gecikirsek devreye şebeke o kadar somut girecek. Maç 2-0 denge bozun, muhtemelen çok önce planlanan Zaha değişikliği bu sebeple geç yapıldı. 

Öngörüm Trabzon maçı gibi kolay geçeceğiydi, çünkü oynayan takıma oynayacaktık. Samsunspor delikanlı gibi oynadı, bu yüzden tribünleri tıklım tıklımdı. Hiç kimse takımının gol yememek için 11 kişi direndiği bir maçı izlemeye gelmez. Yenebilme ihtimali vardı, yolu açık, bu takım kesinlikle düşmez. Bir de bizimkiler özellikle Emre Kılınç muhteşem bir maç çıkardı. Şu topu bizde oynasa bu gece rakip olmazdı. 

Yine itiraz mekanizması çalışmadı, iki penaltı daha güme gitti. Şimdi nasıl olsa galip geldik, sırası mı hakemi eleştirmek denecek, ben averaj peşindeyim. Ne yapıp yapıp averajı kapatıp öne geçmeliyiz. Tamam hepimiz averaja kalmaz diyoruz, ben de elbette. Rahat uyusak fena mı olur.

Rahat uyumayan birileri var Antalya'da. Buraya yazalım söz uçar yazı kalır. Sergen'in takımı yok, birine yaranayım derdi yok, Dünya bir yerine Beyazıt Kulesi bir şeyine futbol camiasının berduşu. Fener'i elinden hakem bile kurtaramaz. 

Haydi çocuklar, sezonun en tehlikeli maçıydı, ilk devrede kurdukları fikstür tuzağından çıktık, en büyük paralara yolladığımız Boey kaç maçtır yok, atlattık, yeni gelenlerle birlikte arayı açma periyoduna girdik. Nisan sonu işi bitirip, Mayıs festivaline girelim, tam konsantrasyon, kenetlenin başka Galatasaray yok.

GALAXI'nin Karnesi

Muslera 9; Kelciye 10 vermem, işte Benim kalecim bu. Diyorlar ki abi geçen maç? tezimin ardındayım, uçup da kurtaramayacağı top yok. Mesajı aldı, sondan bir önceki düzlüğe Gala Kaptanı olarak girdi.

Kaan Ayhan 6; Alınan sağ bek moralini bozmuş olabilir, 2-0 deplasmanda öne geçen bir takım sağ saldırı beki olarak beklentimi karşılayamadı.

Nelsson 10; Attığı mükemmel bir enstantane golü dışında kusursuz bir savunma yaptı, Abdülkerim'de dönünce ölümlerden ölüm beğen Okan hoca, acaba hangi 2 kişiyi oynayacaksın, kime kıyacaksın.

Boss 7; Sanki bir tedirginlik var, atılan gollere sevinme kadrajında görünmüyor, maç motivasyonu zayıfladı, konuşmuyor, bağırmıyor, sadece topunu oynuyor. Acil bir gole ihtiyacı var.

Berkan 8; Sol bek almayın diye yalvarıyor, ama palyatif  operasyonla nereye kadar, kaç maç. Kusursuz oynadı, tanımasak yeni transfer olsa, ilk maçına çıksa methiyeler düzerdik, ben yine düzüyorum. Kredisi tükenmez  Gala akciğerinin.

Thor 9; Giden sevgilinin ardından bizim gibi ağlamadı, öğrenemedik sırrını. Bir iki maç alçak volümle oynadı, mutlak birini yerleştirdi tribüne, 

Dayı 8; Yatırım yaptığım futbolculardan, Gözümde  Busquez 

Mertens 7; 2 asisti çöp oldu, futbolu beyniyle oynayan futbolcuların hastasıyım. 

Barış Alper 9; Ben çok söyledim çok yazdım, artık başkası söylesin ben dinleyeyim, başkası yazsın ben okuyayım. Gala ilk ilk yardım paketi. Florya'da yangın çıksa ilk kurtarılacak adam.

İcardi 5; Puanlar gittikçe düşüyor, bu ne lan son 3 maç 5 cm ofsaytla giden 4 gol. Yarım metre geride olsa daha rahat vuracak oysa. Stoperlere de kariyer maçları oynatıyor: İcardi'den gol yedirme de kimden yedirirsen yedir durumu.

Kerem 0; geçen maç 1 vermiştim, daha kötü oynamaz demiştim, maymuna döndüm. Sıfır isabetli pas, sıfır çalım, 2 net gol kaçırma, ayağına değen her top kayıp, son yıllarda gördüğüm en kötü futbolcu performansı. Okan Hoca saygıdan değiştirmedi, 11. dakika 2-0 oldu, 20. dakika 2-1 olsa kesin değiştirirdi. Bu formsuzluk hayra alamet değil.


Hiç yorum yok: