29 Oca 2024

Beşinci Yıldızın Arifesi 23; GALA 2-1 Gaziantep

Rakip falan yok aslında, coğrafi kader gereği, senin mecbur maçlar oynatıldığın turnuvada adını en çok andığın bir zararlı kolonisi, Ne yazık ki gücü, ölçebildiğimizin çok ötesinde. Yani futbol gücü üstünlüğü değil, olsa işimiz çok kolay. Türün yaşamda tutunabilmesinin tek yolu, BİRİNCİ'ye pusu kurmak. Lunaparklardaki delikli makinanın içinden çıkan timsah başı gibi. Tokmağı vuruyorsun kayboluyor, yandaki delikten fırlıyor. 

Yine İKİNCİ(kepaze) olunca, kaleciyi değiştirdi, Kimden korkuyorsa artık, parayı savunma oyuncularına yatırdı. Here türlü futbol dışı aksiyona, tarihinin en çok puan aldığı sezonuna rağmen, yan yanayız. Hatta ikili averaj bizde, 3 puan bile geriye düşsek yenersek Şampiyonuz, ilk yarıyı bulmuş, parayı yine savunma baltalarına gömmüş.

15 havuz takımı var, gol atmaya korkuyorlar, hepsinde ya başkan ha hoca ya futbolcun var. Yani boşa korkup para harcamışsın. Bizden korkuyorsan daha beter yanlış yatırım. İstersen kaleye 3 kaleci geçir, bu arada her maç Söğütlüçeşme Evliyalarına dua ettir de 4 puan geriden gel son maça. Eğer 3 puan önde gelirsen dünyanın en şanssız zenginisin. 

Yeni pusu icat ettiler, hem de sıfır riskli, 100 polis otobüsü dinlese bir tek delil bulamaz. Sponsor şikesi deşifre oldu, Medyada iş bulma garantili şikeden faydalanan çok, iş az. Her 3 haftada bir hoca kovsalar yine de istihdam yaratamıyorlar.  Hazır havuz takımlarının çoğunun hocası Fenerliyken, Fenere gelme umudu içindeyken piyasa sürmenin tam zamanı. TAKTİK ŞİKESİ. Kim ne diyebilir en iyi oyuncunu oynatmaz, en iyi oynayanı çıkarırsa. İndir diye talimat ver sarı, sarı yiyince itiraz et de kırmızı. Aslında kaybetmedin, ama tabela öyle tecil edildi, yenildiğin takımı güzelle, bir şirinleş, bir şaklaban, bir şerefiz ol.

Neyse biz fazla bile yazdık, kendi derdimize yanalım. Kaderin hüzünlü hatırlatması, cilvesi. Hocası Avrupa Şampiyonu takımdan 5. şampiyonluğa bedel bir hata yaparak, 5 dolar kazandırmayarak İnter'e gitmişti, kargayı kılavuz sanarak. Kendisi yıllar sonra savunmanın göz bebeği olarak,  rekor bir bedelle Dünyanın en büyük 3 takımından birine gitti. Mirasa konmaya çalışan çok oldu. Bir kaç kelime de biz yazalım. Hiç birimiz masum değiliz, Sacha Boey kendi göbeğini kendi kesti, sıradan biri olarak gelip bir kahraman gibi ayrıldı. Fatih Terim 695, Torrent 889 dakika oynattı. Omar Abdullah bile daha çok süre aldı 951 dakika. Eğer bir Hoca katkısı varsa Okan Buruk'a aittir. Transferde Hoca'nın istediği Rosier'di, Işıtan Gün önerilere güvenip transfer etti. Transferi için birine minnet duyulacaksa Burak Elmas'ındır. Ve bu transferde en çok övünecek olan sensin Büyük GALA taraftarı. Gururu kimseyle paylaşmana gerek yok. Sen kükreyedurdukça bu kapıdan nice Boey'ler nice mağrur takımlara omuzlarda savaş ve zafer naralarıyla yolcu edilecek.

Biraz daha Galatasaraylı, biraz daha adam olduk, hoşça kal kardeşim Sacha Boey, maçlarını sayacağız. 5 milyon daha gelecekmiş, cepte bilelim. 60. maçına çıktığında şerefine bir şampanya patlatacağız. Yolun ve bahtın açık olsun. Şimdi görelim bakalım Bayern Münih sağ saldırı bekini milli takıma almayan hocanın delikanlılığını.

Maç öncesi Okan Buruk; sağda Barış, solda Alper'le oynayacağız derken espri yapmıyordu. 

15 de 15 Ali Sami yen rekoru geldi.

Maça dönelim, yayıncı kuruluş Antep'in langırt tahtasını gösterdi, ilk milde 5 oyuncu, orta milde 4 ön milde 2, işte bu sebepten Angel gitti. Kalleşe karşı oynamasını bilmiyordu, Boey tecrübesizdi geldi, 15 kişi savunma yapanlara karşı oynamasını öğrendi rekor parayla gitti. 

Transfer (at pazarı) fuarında tam bir data maçı bizim için. Alacağınız oyuncu kalleşe karşı-ki 19 takım 38 maçta bu şekilde oynuyor  bilmiyorsa sakın almayın. Bizde futbolcu kaynıyor. Barış Alper çıkar vurur geçer. 

Rahat maç yok, şeytan diyor ki lanet olsun iki üç maç yenilin kurtarın bizi bu eziyetten. Fener maçı izlemiyoruz, aklımız maçkolik bildiriminde, bizim maçı izliyoruz, her maç İnter'e, Atletico Madrid'e dünyanın en aşağılık takımlarına karşı. Real olsa Bayern olsa razıyım, kafa kafaya aslanlar gibi oyna hezimet ye.

Bu ne arkadaş, maç yorumundan para aldığımız bir zift kanalı olsa bu gece kovulmuştum, ona buna hakeme küfür etmekten çenem yırtıldı. Çıksa çok rahat alacağı topta felç geçirdi, çerçeveye gelen ilk ve tek topu yedi. Beraberliğe hatta 3-0’a bile razı takıma can suyu verdi. 

Ben maç hakkında fazla konuşup başımı belaya sokmak istemiyorum. Dünyada hiç bir takımın bu kadar direkten dönen topu olmaz. 

THOR gibi cenabet golcüsü de olmaz. Sahanın yıldızıydı, ama lanetlenmiş vurduğu girmiyor. Bir maç penaltılara kalırsa Thor kaçıracak o derece.

Kan işedik, son dakikada kimsenin beklemediği golle kazanılan puan 3 puan değildir. Onlar pekmez işiyorlar. Biz dayanırız onlar yıkılır, biz sevinemedik, onlar geceyi uykusuz geçirecek. Biz büyüğüz onlar küçük, biz Birinciyiz onlar İkinci.

Yolumuz 24'ün savaş yoludur, Mayıs'a bırakmayız.




Hiç yorum yok: