9 Eyl 2023

ULUSAL TAKIM


C- ULUSAL TAKIM HOCALARI;

Devrim kararlarıyla birlikte Milli Takım Hocalığı tarihe karışmıştır. Her yıl 1 Haziran günü Ulusal Takım Hocası görkemli bir törenle el değiştirecek veya görev süresi 1 yıl daha  uzatılacaktır. Son Şampiyon hoca Ulusal takım Hocasıdır, eğer yine şampiyon olmuşsa devam edecektir. Yardımcıları süper lige çıkan 3 takımın hocaları, kabul etmezlerse o takımların hoca gurubundan göndereceği hocadır. 

Böylece başarı veya başarısızlık durumunda hocanın kovulması, ekstra uzun süreli sözleşme yapılmasının önü kapanmış olup, hocalar arasında da doğal bir hedef imkanı doğmuştur. Ulusal takımın hocalarına itiraz kalkınca da çıkaracağı takıma bütün ulus kefil olacak, sinerjisini aktaracak, oynayan futbolculara da ekstra motivasyon sağlanacaktır. 
Şampiyon olan takımın Hocası yabancı olsa bile aynı kural geçerlidir. Kabul edilmeme durumunda bir alt dereceyi alan hoca görevlendirilecektir. Ulusal takım hocasının alacağı ücret sabittir. Ülke puanı bir üst ve bir altımız olan ülkeler ulusal takım hocaları ne alıyorsa toplayıp ikiye bölünecek. Çok kazanmak istiyorsa ülke puanını yükseltmeye mecbur tutulacak.

X- ULUSAL TAKIM FUTBOLCULARI;

Dışarıda oynayan futbolcunun takımı son Şampiyon olmuş olacak veya uluslararası turnuvada en az final oynayacak. Ülkede oynuyorsa sakatlık ve caza dışında resmi maçların en az %75 inde oynamış olacak.  Elinde veri oluşmamışsa son haftaların en formda adamları kimse yaşına, takımına ligine bakılmadan aday kadroya seçilecek. Milli takım futbolcuları, takımlarında kazandıkları para neyse maç başına orantılı, yensin yenilsin ödenecek. Aynı paranın 2 katı kulüplerine ödenecek.

SONUÇ; 
Hadi bakalım o zaman 2 pas yapan 3 gol atan ülke dışına kaçıp, çöp takımlarda oynayacak mı?  

Hadi bakalım,  gel de Ulusal Takım oyuncusu yetiştirme, 8 çöp yabancıyla oyna, kalanlar da zorunlu, sırayla oynatıldıkları için %75 kotayı dolduramasın, takıma seçilemesin, sen de para kazanama.

Güncel örnek; Okan Buruk Ulusal takım hocası olacaktı, Pendik, Samsun, Rize'nin hocaları yardımcı olacaktı. Dün gece sahaya çıkan takımda sadece kalede Mert, Hakan ve Kerem olacaktı. Say sayabilirsen Ali Cabbar, Zeki, Merih-Çağlar baltaları, ne sporu yaptığı belirsiz Cenk, Orkun, futbol ölümü gerçekleşmiş Cengiz, Barış Alper olmayacaktı. İsmail Yüksek'de büyük ihtimal geçen sezon banko oynayacak kadroda olacaktı.

Deveye sormuşlar, duanı kamera önünde yapacaksın demiş. 

Hiç yorum yok: