11 Oca 2022

Kovulma Sırası Gelen 83. GALA Hocası



Geçici, kalıcı, çöp, çaylak, efsane, İmparator 82 hoca geldi geçti, Domenec Torrent  83. olarak bu akşam Florya'yı teslim aldı. ilk sözlerimizi söylüyoruz, umarım son sözlerimizi alabildiğince geç söyleriz. Büyük Galatasaray Taraftarı Sosyal Medyası Dünyanın en büyük hocasıdır, En büyük zevki, en büyük icraatı da takımın değişmez Hocası, Töresi Fatih Terim dışarıdayken mevcut Gala hocasının dönüş biletini okeylettirmektir. Umarız ki vizen öngörülen süreden de uzun sürer, uçağa geç binersin. 

O kahrolası unutulmaz 10 Ocak 2022 itibarıyla hiç birimizin tanımadığı kovulmak üzere olan yeni hocamızın kısa künyesine baktık. Futbolculuğu yok, olsa tanırdık. Önemli değil, Morinho'da futbolcu değildi. Dünyanın sayılı büyük hocalarından birinin çırağıymış. Her hoca çırağı gibi, ben kalfa oldum zannıyla Amerika'ya oradan Brezilya'ya uzamış. Çalıştırdığı takımları duymadık, nasıl futbol oynadıkları da bizi bağlamaz. Amerika'da futbol bildiğimiz kadarıyla yok dan biraz iyi.

Acemi nalbant, ustalığa Kürdün eşeğini nallaya nallaya geçermiş. 60 yaşında kalfalıktan ustalığa geçmek için Türk'ün en büyük takımını nallamaya gelmişse Dünya'nın en şanssız hocası. Fazla vaktimiz yok bizim Hocam, yedi yerden yara aldık, 3 puanla 5 golle pansumanla iyileşecek gibi değil. 

Ayda bilmem kaç 100.000  Yuro alacakmış. Nelsson'u 2 metre sıçratmak, Halil'in baldırına yay takmak, Taylan'ı 15 km koşturmak, Morutan'ın kıçına motor takmak, Berkan'a beyin ameliyatı yapmak için getirilmediğine göre ne hüneri ne acaba?

İnsan üstü bir yeteneği yok yani, uzmanlık alanı Teknik Direktörlükse, deşelemeye önce ben başlayayım. Bakalım his takımı hocası mı?

Mishels olamaz, total futbol icat edildi, patenti kapıldı. Catenoccio yu ben buldum dese yalan, Hereria'dır mucidi. Bir zamanlar WM sistemi vardı, M şeklinde savunma W şeklindeki hücum hattının oluşturduğu sistemin yaratıcısı unutulmaz Arsenal'in unutulmaz Teknik Direktörü Herbert Chepman'da değil, 83. Galatasaray Hocası.

62 Brezilyasını sahaya Didi, Vava, Pele, Garrincha, Zagolla ölüm forvetiyle çıkartan, Dünya'nın sayılı büyük testisli hocalarından Moreira'ya benzer mi? Keşke olsa, o da değildir, Ulusları savaş zamanlarında bile futbola sevdalı yapan büyük hocalar uçurtmalara binip gittiler. 

Çok şey mi istiyoruz, Labonowski'nin top Dinemo Kiev'deyken, 1-8-1, top rakipteyken 0-10-0 taktiğiyle oynatıp, rakibi orta sahada boğacak gibi özgün, Rudakov'u Dünyanın en gereksiz kalecisi yapan, orijinal bir taktiği var mıdır?

Bizim ligimiz çim sahalarda değil, bok içinde oynanıyor. Maçların sonuçları  hakemler tarafından belirleniyor. Her maça Gala 1-0 geriden başlıyor, Federasyon Başkanı taraflı, gözümüzün içine baka baka yedi koskoca Terim'i. Şikeden hapis yatıldı bu ülkede, deplasman otobüsünden daha fazla polis otobüsüne binen futbolcular var. Tribünleri çeteler idare ediyor, hiç bir maç yüzde yüz temiz değil. 

Taktik, teknik sökmez Hocam, sökse koskoca Reykart'lar, Dünya Kupası kazanmış Del Boske'ler, Aragones'ler, Low'lar, Hidink'ler kovulmaz. Başka bir şeye ihtiyaç var, sistem bozuk, sporun lağım medyası var, taraflı, iktidar futbola müdahale ediyor, Var icat edildi istediği gibi tabelayla oynuyorlar. Maç bittiğinde hiç kimse sonuca razı değil, Şampiyonlukların sayısı bile belli değil. 

Umarım haberin vardır, Galatasaray'ımıza Monşer Hocalar hiç uymaz. DNA larımız  kaldırmaz, biz his takımıyız, taktikten önce isyan gelir. Galatasaray'ın Türkiye'deki langırt liginde Şampiyon olması için bir Hoca'ya ihtiyacı bile yok. Formayı sahaya atsan, en kötü lig sonunu 3. bitiriyorsun. Galatasaray'ın kötü oynaması, yenilmesi, Şampiyon olamaması için bir büyük Hoca hamlesi gerekebilir belki. İstesen de kötü oynatamazsın yani.

Pislikle mücadele edebilecek misin, yarın Galatasaray yine kaldığı yerden satırla doğrandığında verdiğin taktiklerin bir işe yaramadığını gördüğünde ne yapacaksın? İşler kötü gittiğinde, Galatasaray yenildiğinde biz Grande'nin omuzuna yaslanıp ağlayabiliyorduk, sen kimsin? Bizle beraber ağlayabilecekmisin?

Hoş geldin 83. Galatasaray Hocası, Bizde saygı mecbur, sevgi özgürdür. Florya senin. Umarım 1-2 veya daha fazla Galatasaray taraftarı çocuk da, senin sayende aramıza katılır. İşte sen o zaman başarılı sayılacaksın, aldığın kupalarla değil, tribünlere gönderdiğin çocukların sayısıyla ölçüleceksin. Büyük Galatasaray Taraftarı en yakın yol arkadaşındır, Galatasaray sana emanet, 

Yolun ve bahtın açık olsun Amigo



Hiç yorum yok: