9 Ara 2017

Kıble Doğru; Galatasaray 4-2 Akhisar





50 yıldır tribünlerdeyim, görüp görebileceğim en büyük hakemi seyrettim.

Yasin Öztekin dolandırdı önce, sonra Mustafa Yumlu. İki şerefsiz, hakemi gözümde bir kat daha büyüttü. Üstelik konjonktür, her maça proje hakemi verdiği ortamda, leş gibi maçta gelenlere 6 gol seyrettirdi. Bu maçın hakemi Fırat olsa 0-0 biterdi.

Ben hakemim 20-30 yaşında bir delikanlı kaleşnikof mermisi yemiş gibi bağırıp kendini yere atarsa görmesem bile göremedim zannıyla çalarım faulü, basarım kırmızıyı. İbrahim Tatlıtes beynine kurşun yedi ah demedi. Hakem ne yapsın futbolcu şerefsiz ise. Maçın hakeminin ismini bilmiyorum, kıstırdığın ilk maçta Yasin Öztekin'i atmazsan şerefsizsin.

Dedikleri, diledikleri oldu Galatasaray'ın yoluna taş koydular, Şampiyonluk kavgası harlandı, ikinci yarı kimse tv başından ayrılmaz. Galatasaray'ın yabancıları da öyle gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil. Bakın gördünüz Yüzde bir milyon gol olacak yerden kazanılan serbest vuruşun başında sahtekar ötesi futbol fakiri, zengin Yasin Öztekin var. Ne ara küçüldün be Galatasaray. Yasin serbest vuruşu gole çevirse taraftarlık hayatımı bitirecekti.

Kaleci için son sözlerimi geçen hafta söyledim. Ekleyeceğim bir şey yok. Yaftayı yapıştırıyorum, bundan sonra istediği kadar gol yiyebilir. Dünyanın gelmiş geçmiş en kötü, büyük takım kalecisidir. Aksini söyleyen benle selam sabahı, takibi kessin, küfrünü etsin yazıyı okumayı bıraksın. Ama şunu da yazmazsam olmaz. Adam ofsaytta, bıraksa çalacaklar, kuş beyini taşıyan kafasıyla müdahale etmeye kalktı ya, son sözlerimi söylemeye o zaman karar verdim.

Galatasaray Taraftarı son 50 yılın en kötü notunu aldı benden. 3 er puan fark atmışsın, berabere kalsan sistem seni kusacak, ne hocan var, ne başkanın, formanın senden başka kimi var? Senin formadan başka neyin var? Hayatından Galatasaray'ı çıkarsan, pardösünü giyip kafana huni takıp otobana çıkacaksın. Ve bu hayati maça gitmiyorsun. Hangi maça gideceksin? Sen yoksan Galatasaray ezilir ama kokar, fesleğen gibi, kekik gibi, nane gibi, Galatasaray yoksa, hiç düşündün mü? Sen ne halt yiyeceksin, nereye sürüleceksin, hangi hapiste yatacaksın.

Eğri gemi doğru sefer yaptı. Dersler çıktı.

1- Kaleciye güvenme kaleci değil.

2- Büyük takım kendi sahasında 4 bekle oynamaz

3- Feghouli, N'diaye Fernandez büyük oyuncular, kullanmasını bil.

4- Yasin Öztekin sahtekar, beyinsiz, çöp.

5- Tudor büyük takım hocası değil.

6- UltrAslan Galatasaray taraftarı değil.

7- Büyük takımlar tarihi geri dönüşler tarihidir.

Tam zamanı, istesen kuramazsın. Belhanda, Feghouli gol attı namaz kıldılar. Kudüs'ü kurtardık, şaşılası, kıble doğru. Muhtemelen maçtan önce tespit edilmiş. Zerre kadar inancım olsa ilahi mesaj var diyeceğim. Ah bir de Yasin atsaydı, kaleyi hac kabul edip tavaf ederlerdi. Neyse o ta Tebbet'e sayılsın ellerin kurusun Ebu Yasin.

Ne olacak? bilmiyorum, Galatasaray her maçı kazanabilir, her maçı kaybedebilir. Langırt oynuyoruz. Bütün maçlar kurulu, Global Kraliyet Ailesi Şampiyonu belirlemiş, biz bilmiyoruz, tiyatro izliyoruz. Kendi açımızdan bakarsak aynı oyunla, 10 puanla Şampiyon da oluruz, -15 puanla lig 5.si de.

Yenilseydik üzülürdük diyen Galatasaraylı ne yazık ki az. Pusuda Fatih Terim'in hayaleti var. Bana sorarsanız 2 seçeneğiniz var.

1- Ya bizim gibi 40 yaş üstüler gibi, futbolu temiz farz edip, kaçan Şampiyonlukların ardında bir puştluk aramadan,  seneye Şampiyon oluruz umuduyla ağıtlar yakarak sezonu bitirmek. Sırayı beklemek.

2- Ya futbolun lağımda oynandığını kabul ederek, lağım futbolunun bir numaralı teknik direktörü Fatih Terim'i takımın başına getirmek.

Her şey kötü, her şey küçük, ama Galatasaray büyük, kahrolası. İflah olmaz bir çocukluk hastalığı. Mezarda iyileşeğim.

Hiç yorum yok: