12 Ağu 2008

Kapalı Alt Taraftarı

Kapalı üst ne kadar görkemli, meşhur, ve tribünlerin kalbiyse, kapalı alt bir o kadar lanetliydi şimdiye kadar. Önünde koca reklam tabelaları, tabelaların ardında hapishane tel örgüleri, önlerinde polis, tepelerinde an azılı taraftarlar. Kapalı üste çıkılmasını önleyen demirler, pis tuvaletler, bağıramayan seyirciler, coiamayan taraftarlar hep yıllarca kapalı altın kahrını çektiler. Futbolcu tribüne çağırıldığı zaman bile kollar yukarılarda tepinenlere iken alttakiler ikinci sınıf muamelesi gördüler.

Sonunda akıllı biri bu düzene son verdi. Dün gidip baktım, şu an stadın en lüks yeri kapalı alt. Dolayısıyla en pahalı yer de cehennemin dibi. Bakalım bu lüks tribünün profili nasıl olacak. Bağırmazlarsa tepelerindeki paravan kurtarmaz onları. Demirden sarkıp aşağıya tükürürler, küfür ederler. Görsel şova katılmazlarsa devrede bir şekilde demir parmaklıklardan da olsa dayak yiyen olur. Yukarı tükürseler biz aşağı tükürseler lüks koltuklar var.

Tamam Berlin duvarını örmüşler. En azılı taraftarla en mülayim taraftarı aynı tribüne doldurmuşlar. Maçta bir birlerini görmeyecekler, karşılaşmayacaklar ama maç öncesi maç sonrası nasıl olacak. Birinci sınıf seyircinin işeyeceği yeri çok klas yapmışlar, ikinci sanaf ultrAslan nereye işerse işesin. Maça nerden gelecekler, Meşale'nin önünden ayrıca yol mu yaptılar acaba. Yarın çok merek ediyorum nasıl başlayacak yeni düzen. Yıllardır orada maç seyretmiş taraftar acaba nereye gidecek. Ooooof of yaman çelişki.

Hiç yorum yok: